ziekenhuis

“WIJ HELPEN ZIEKENHUIZEN”

Er wordt in de Nederlandse ziekenhuizen keihard gewerkt om medische zorg te blijven verlenen in deze tijden van crisis. Tegelijkertijd misbruiken criminelen de situatie door ziekenhuizen digitaal aan te vallen, bijvoorbeeld door gijzelsoftware te verspreiden of spam te versturen.

Digitale beveiligingsexperts in Nederland vinden dit onacceptabel en nemen actie door zich te verenigen in de coalitie Wij Helpen Ziekenhuizen. Deze coalitie biedt belangeloos hulp aan alle Nederlandse ziekenhuizen bij het bestrijden van digitale aanvallen of acute cyber security problemen.

“In deze crisis moeten we elkaar helpen. We vinden het belangrijk om met onze expertise klaar te staan, om onze ziekenhuizen te beschermen. Per direct kunnen al deze instellingen dus 24 uur per dag een beroep doen op ons Computer Emergency Response Team (NW-CERT) bij cyberincidenten. ” Dat zegt Steven Dondorp, CEO van Northwave.

Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de brancheorganisatie Cyberveilig Nederland. Northwave is een van de founding partners van die organisatie. Meer informatie met betrekking tot dit initiatief op: www.wijhelpenziekenhuizen.nl