A SAFE DIGITAL JOURNEY

PERSBERICHT: Northwave en q.beyond gaan strategische samenwerking aan in Duitsland

Keulen/Utrecht, 24 Februari 2021 – Security specialist Northwave en de Duitse IT service provider q.beyond slaan de handen ineen om middelgrote bedrijven te voorzien van cybersecurity oplossingen. De samenwerking richt zich vooral op het aanbieden van bewezen effectieve beveiligingsoplossingen, met name in de fase van een (potentiële) cyberaanval. Northwave is de specialist op dit onderwerp, evenals forensisch onderzoek, d.w.z. het onderzoeken van cyberaanvallen.

Northwave is momenteel een van Europa’s 1,000 snelst groeiende bedrijven volgens de Financial Times (FT 1000). Net als Northwave voorziet q.beyond voornamelijk middelgrote bedrijven van haar services. Volgens onderzoek van het Duitse marktonderzoeksbureau Lünendonk, is q.beyond een van de top 10 leidende IT service providers in Duitsland.

Security experts als onafhankelijke derde partij

“Cybersecurity is een zeer gevoelige en bedrijfskritieke factor geworden voor bedrijven van verschillende omvang”, vertelt Thies Rixen, lid van het management van q.beyond. “De uitdagingen op dit gebied blijven permanent groeien. Voor Duitse Small and medium-sized enterprises (SME’s) hebben we een uitgebreide selectie aan services opgezet en zullen deze nog verder uitbreiden met de resources van Northwave.”

Gedeelde focus op SME klanten

De samenwerking tussen Northwave en q.beyond is voortgekomen uit gezamenlijke projecten die door beide bedrijven succesvol zijn afgerond. “Duitsland is een essentieel gebied in onze missie om Europa’s SME’s te beschermen tegen de toenemende dreiging van cybercrime en digitale spionage”, vertelt Marc de Jong Luneau, Northwave’s VP en CCO.

“q.beyond is een leidende IT service provider voor middelgrote bedrijven in Duitsland, om deze reden kijken we erg uit naar onze partnership en om onze klanten samen te kunnen bedienen”, aldus Eileen Walther, Country Manager Germany bij Northwave.

Northwave’s portfolio van services omvat onder andere monitoring en detection and response in geval van een acute cyberattack. Daarnaast biedt Northwave  diensten als forensisch onderzoek, security tests, security awareness en ISO27001 gecertificeerde security management diensten.

Over Northwave

Opgericht in 2006 is Northwave de interdisciplinaire specialist op het gebied van informatiebeveiliging. Als enige leverancier in Nederland maakt Northwave het daarmee mogelijk om informatiebeveiliging integraal uit te besteden. Het bedrijf biedt vanuit haar Europese Security Operations Center in Utrecht een compleet pakket van op elkaar afgestemde Cybersecuritydiensten. Security & Privacy as a Service, Security Monitoring & Forensic Investigations, maar ook programma’s voor het borgen van Cyber-veilig gedrag bij medewerkers. Het Computer Emergency Response Team van Northwave heeft een vergunning van het Ministerie van Justitie & Veiligheid en toestemming voor digitale recherchewerkzaamheden. Bij Northwave werken nu ruim 145 gedreven experts met een missie: “Maak hoogwaardige informatiebeveiliging beschikbaar voor iedereen die afhankelijk is van ICT”.

Over q.beyond AG

q.beyond AG is de sleutel tot succesvolle digitalisering. Zij helpen hun klanten de beste digitale oplossingen te vinden voor hun bedrijf en het vervolgens in praktijk te brengen. Het sterke team van 900 mensen begeleidt SME klanten op een veilige en vertrouwde manier gedurende hun digitale reis. q. beyond de is expert in Cloud, SAP en IoT.

q.beyond AG is ontstaan uit de rebranding van QSC AG in September 2020. Met verschillende locaties in Duitsland en een eigen gecertificeerd data centrum, zijn ze een van Duitslands  leidende IT service providers.