marathon

we made it!

marathon

Het was even stilte na de storm. Een periode waarin de vele indrukken zijn geland, ledematen zijn hersteld en we vooral intens hebben nagenoten van deze once-in-a-lifetime ervaring. Het was GEWELDIG en ja, WE HEBBEN HET ALLEMAAL GEHAALD!

Door Wesley (op 11-11)

De marathon was werkelijk waar een van de gaafste ervaringen uit mijn leven. New York is al adembenemend maar de sfeer tijdens de marathon en de steun van alle supporters langs de kant maken het compleet. Op die dag wil iedereen maar 1 ding en dat is dat jij finished. Dat was ook de insteek toen ik lichtjes door mijn enkel zakte en dacht: moet… medaille… hebben! Gelukkig is dat ook gelukt en niet alleen bij mij maar alle 17 Northwavers en vrienden die mee hebben gelopen. Voor mij was de marathon in 1 woord geweldig! Ik ga er alleen toch wel heel goed over nadenken of ik ooit nog aan zoiets belachelijks ga beginnen!

Door Edward (op 14-11)

Na 10 dagen alweer de weg op!?

Is het echt al 10 dagen geleden sinds de @NYCmarathon?

Tijdens mijn taper periode richting het einde van de marathon keek ik nog zo erg uit naar het rusten, avondje netflixen en uitslapen op zaterdagochtend wanneer de marathon zou eindigen. Ik zei nog tegen mijn collega Sem en mijzelf 5 minuten na de marathon:”Dit nooit meer, waarom zou ik mezelf deze (spier)pijn weer aan willen doen! Komende winter lekker binnen zitten en de feestdagen doorbrengen!” Het is nu 10 dagen na de marathon en ik mis mijn ren-sessies nu al! Afgelopen zaterdagochtend heb ik een kleine 6K gerend om alleen dat ene gevoel weer even terug te krijgen. Ik mis het rennen & de nodige “me-time” tijdens het rennen – waar ik over mijn dag reflecteer en mijn plannen voor de volgende dag in mijn hoofd maak. Zonder die momenten heb ik het gevoel alsof ik mijn (mentale) rust heb gemist.
Terugkijkend op 2019: stond het op alle vlakken (prive, werk en persoonlijk) richting de NYC marathon halen met de hele club. We hebben ernaartoe gewerkt, veel over gesproken, lol gehad, de finish met zn allen gehaald en keihard gevierd! Het success, voldoening en mentale kracht zie je terug op alle dimensies.
Dus…..: Ik ga de weg weer op! Een nieuw doel stellen om me ook op de weg te houden. Voor nu een kleine van 100km tot het einde van het jaar. Wieweet al een een marathon volgend jaar weer, zo snel kan het gaan. Wat wordt het nieuwe doel voor 2020 die we gaan ‘OWNEN’!

Door Sanne (op 26-11)

Het was ZO gaaf! Er zijn weinig gelegenheden waarbij ik zoveel superlatieven nodig heb om te beschrijven hoe ik het heb ervaren. Alles waar ik me nerveus over had gemaakt liep soepel of was goed. Het wachten, het weer, mijn kleding, de hoeveelheid gelletjes, het drinken uit de bekertjes, het rennen.. En de mensen, wat een enthousiasme!  Als je gevoelig bent voor de energie van anderen liep je op een wolkje door alle positieve vibes.

Ik heb met een grote grijns op mijn gezicht genoten van elke seconde: De high fives, de borden met ludieke leuzen, de muziek, de kreten ter aanmoediging, de gekke dansjes, het zien van onze supporters en dat ik de hele race met 1 (wie zou het zijn..) en soms meerdere collega’s heb opgelopen. Krijg je ooit de kans om mee te doen met de NYC Marathon? GO GO GO! Ik denk dat mijn runner’s high wel 3 dagen duurde..

Enne.. benieuwd naar onze volgende bestemming? Binnenkort meer!