marathon

September 2019: een kleine impressie

Samenvatting: We hebben het zwaar maar zijn trots! Langere trainingen, kortere dagen, hier en daar een regenbui, nieuwe accessoires en de battle tussen de schildpad en de haas..  

Het is wel erg snel donker. Toch maar mijn northwave YMCA vestje uit de auto gehaald. Volgens mij ben ik nu wel goed te zien..

Door Marlena

Woensdag 4/9 18.03 uur: ik kom thuis van mijn werk, best moe en niet bijster veel zin om te gaan hardlopen. Maar ja, mijn uitgeprinte trainingsschema staart me bij het betreden van de keuken aan vanaf de koelkast en ik laat me niet kennen dus loop gelijk door naar boven om me om te kleden. Want als ik eerst ga zitten op de bank met de training van gisteravond nog gevoelig in mijn benen ben ik verloren en kom ik niet meer de deur uit. Een kleine 5 minuutjes later met een lekker muziekje in de oren ben ik ready to go.

De meneer op het nieuwsbericht onderweg naar huis in de auto wist me te vertellen dat het vanavond droog zou blijven dus een shirtje met korte mouwen lijkt me prima. Als ik een paar honderd meter onderweg ben bestudeer ik met een angstig voorgevoel het wolkendek boven mij en zie dat deze toch best dreigend is. Luttele seconden later komt de regen echt met bakken uit de hemel en heeft zich boven mijn hoofd ook een donderwolk afgetekend, hier baal ik stevig van! 😡 (dit is nog genuanceerd uitgedrukt) Snel schuilen onder het afdak van het zwembadgebouw waar ik langs loop maar dit is eigenlijk nutteloos want ik ben toch al zeiknat geregend.

Gelukkig wordt het snel wat droger dus voordat ik helemaal verkleumd ben ren ik terug naar huis. Daar in tweestrijd, zal ik verder lopen met mijn Northwave regenjack aan (die heb ik nog steeds niet goed kunnen testen want ik loop uit principe nooit uit vrije wil in de regen) of zal ik lekker onder een warme douche stappen? Ik besluit de training voort te zetten (hier word je vast hard van 💪🏼) en vervolg mijn zojuist afgelegde pad.

Al snel is het helemaal droog en is het ook eigenlijk best warm met het regenjack aan dus wordt die omgebonden om mijn middel en de rest van de loop als overbodige ballast meegedragen (gelukkig is hij heel erg licht ;-). De training verloopt verder naar behoren en halverwege komt zelfs het zonnetje even door en ben ik blij en trots op mezelf met mijn keuze om toch verder te gaan met lopen na de natte start.

De moraal van dit verhaal: check áltijd buienradar voordat je de deur uitgaat! 😉

Door Wesley

Een ‘casual loopje’ van anderhalf uur. En wat blijft het me zwaar vallen om telkens weer te gaan. En ik zou graag zeggen dat het wel weer gaat als je eenmaal loopt maar dat is voor mij niet het geval: lopen is gewoon niet leuk. Waarom doe ik dit eigenlijk? Omdat het kan en omdat ik van  mening ben dat als je iets wil, je het gewoon moet doen. Niet nadenken, gewoon doen.

voor:

na:

Lekker lage hartslag houden en je wordt niet eens moe..🙊💪🏼🇱🇷🇳🇱

Door Rianne

Vanmorgen was een struggle. Nauwelijks 9 km op een zeer laag tempo omdat ik m’n hartslag niet onder de 140 kreeg… maar gelukkig ging de 14 km van zondag wel goed. Ik blijk nu eenmaal geen goede ochtendloper te zijn dus ik hoop op een niet te vroege start op 3 november.

De trainingen nemen toe, deze week 5 x lopen. Je moet er wat over hebben: Knieën ingetapet (supercharmant in combinatie met compressiekousen), hakjes in de schoenen, 2x per week krachttraining voor de knieën en sinds 1,5 week gestopt met de alcohol. Dat laatste vind ik misschien wel het ergst….

Maar ik sta versteld van mezelf. Ik doe het gewoon, ga door omdat ik zo graag die marathon wil lopen. En die discipline kunnen opbrengen maakt me trots op mezelf, heerlijk gevoel!

Door Jeroen


Hardlopen is heerlijk, zeker een lange rustige duurloop. Lekker de zon op je gezicht, kijken naar de koeien en de weilanden. Je hoort alleen je eigen ademhaling en de cadans van je passen. Het is bijna meditatief. Daarom ben ik (o.a.) ook gek op hardlopen.

Maar na vandaag weet ik weer waarom ik gezegd heb: Nooit meer een marathon. Wat ging het moeizaam! Met name de tweede helft. 25.5 km hardlopen op een zondag middag met nog best een warme zon is best pittig. Er was niets meditatiefs aan, het was gewoon een hel. Iedere km tikte langzaam weg.

Toch zit ik juist nu super trots op de bank! Juist van dit soort trainingen word je mentaal sterker. Volgende week weer een stukje verder lopen. Duimen voor die heerlijke flow.. Maar eerst dinsdag lekker korte intervallen op de atletiek baan. We zijn aan het aftellen!

Door Edward


*De battle achter de schermen!* Al vier maanden lang battlen Sanne Dee en Edwardshho op het nike platform wie er de meeste km heeft gerend. De battle lijkt wel op de haas vs de schildpad. De met oververtrouwen Edwardshho (de Haas) liep de eerste drie maanden lekker rustig en dacht dat hij met gemakt wel zou winnen van een dame. Maar drie maanden op een rij heeft madame Sanne Dee (de schildpad) met extreem doorzettingsvermogen en concentratie elke keer de eerste plaats gehaad. Nu in de vijfde maand is de battle losgebarsten. Beide op het hoogtepunt van de training, 3 a 4 maal per week de schoentjes aan. Spannend dat het elke week is. Om nog meer km’s te halen hebben beide ‘dieren’ zelfs additionele accessoires gehaald om de runs nog langer vol te houden: camelbags, gelletjes, lampjes.. De battle op het nike platform zorgt ervoor dat we elkaar pushen en af en toe net die laatste (mentale) duw geven om toch een extra km te lopen op het einde van de run. Al is het maar om bovenaan te staan in een appje…..

En de nieuwe schoenen van Talitha

Nieuwe Brooks nu ook in Northwave kleuren.