marathon

Nog 3 weken te gaan!

Door Rianne

Nog 3 weken… en dan heb ik als het goed is de marathon van New York gelopen. Nu nog onvoorstelbaar, vooral omdat er de komende 3 weken geen lange duurloop meer in mijn trainingschema zit. De laatste was afgelopen vrijdag, maar ik ben een kleine 10 km eerder afgehaakt dan de bedoeling was. Zware, pijnlijke benen, hartslag te hoog, rechter hamstring begint ineens te zeuren, alles zat tegen. Merk dat de onzekerheid toeslaat, vooral als ik andere groepsleden nog duurlopen zie doen van 30 – 35 km. Een klein rondje van 6 km hardlopen kost ineens moeite, wat is dit?
Ik krijg tips om het los te laten, goed te ontspannen, vroeg naar bed, alles in het kader om zo relaxed mogelijk van start te gaan op 3 november. Maar het liefst zou ik nog 2 keer heel lang en heel ver lopen, om mezelf te verzekeren dat ik het wel kan. Dat laatste mag dus niet, onverantwoord. Dan maar hopen dat het goed komt. Ik lees nog een keer de laatste nieuwsbrief van Steven en wordt weer wat enthousiaster, vasthouden dit gevoel…