marathon

Nog 1,5 week te gaan!

Door Laura

Als een blij ei stond ik afgelopen maandag op de loopband bij de fysio. Na 3 weken niet hardlopen, mocht ik het (onder zijn supervisie en met een ingetapete enkel) weer een paar minuutjes proberen. Ondanks dat het maar heel kort was en zonder frisse buitenlucht of uitzicht over weilanden, deed mijn voet geen pijn en was het heerlijk om weer even te lopen. De hoop op een goede afloop van dit avontuur kwam weer een beetje terug. Later deze week mag ik buiten wat kilometers proberen. Dit zullen mijn laatste kilometers op Nederlandse bodem worden, voordat we naar New York vliegen. Fingers crossed dat ook dit pijnvrij zal verlopen en ik de hoop vast kan houden.

De countdown is nu wel echt begonnen…we kunnen ondertussen al zeggen dat we ‘volgende week’ op het vliegtuig stappen. Ineens komt het heel dichtbij. Nog een week oefeningen doen, nog twee trainingen op de crosstrainer en nog één keer buiten lopen. Dan komt er een eind aan de maanden van voorbereiding. De New York Marathon komt binnen handbereik. Rutger en ik hebben er zin in. En stiekem kijken we ook een beetje uit naar de periode erna, wanneer we weer lekker op de bank een filmpje kunnen kijken met een wijntje in de hand…in plaats van om beurten (of tegelijk) ‘moeten’ sporten.