Northwave stelt Christiaan Ottow aan als CTO

Utrecht, 4 oktober 2019

Northwave – specialist in informatiebeveiliging –  stelt Christiaan Ottow (35) aan als Chief Technology Officer. Hij zal zich met name gaan bezighouden met het verder ontwikkelen en uitbouwen van de Managed Services op het gebied van Cyber Security. Ottow, Msc in Computer Security, verdiende zijn sporen als Ethical hacker en nam de afgelopen 10 jaar diverse management- en directiefuncties voor zijn rekening, eerst binnen Pine Digital Security en daarna als CTO van Computest.

Ottow neemt de functie over van Godert Jan van Manen, een van Northwave’s founding-teamleden. “Het is een persoonlijke overwinning en een mooi moment om het stokje over te kunnen dragen. Ik ben trots op wat Northwave, ook mijn kindje, tot dusver bereikt heeft. Juist dan is het belangrijk om op tijd los te laten. Ik ga me nu meer richten op het adviseren van onze opdrachtgevers.”, aldus van Manen, die ook zijn rol als Advisor of the Board houdt.

Christiaan Ottow: “Binnen het cyber security landschap heeft Northwave een unieke plek verworven. Met onze geïntegreerde aanpak en focus op kwaliteit, maken we echt een verschil in de digitale weerbaarheid van onze klanten. Mijn ervaring aan de offensieve kant van security zet ik graag om nog meer organisaties te begeleiden naar een volwassen, risico-gebaseerd security posture. Ik zie erg uit naar de bijdrage die ik daaraan mag leveren.”

“We versterken onze organisatie vandaag met een getalenteerde techneut, uitstekende people-manager en een zeer prettig mens. Wij zijn er trots op dat Christiaan zijn kennis en ervaring wil inzetten voor onze klanten. We zijn er zeker van dat onze ambitie hem een uitdaging biedt die uitstekend past bij zijn bevlogenheid.” Dat zegt Steven Dondorp, CEO van Northwave.

Northwave maakt een snelle groei door; gemiddeld ruim 40% over de afgelopen jaren. Het bedrijf heeft met zijn geïntegreerde cyber security aanpak onder meer een positie verdient op de ranglijst van de Financial Times. Daarin zijn de 1.000 snelst groeiende bedrijven in Europa zijn opgenomen.

PERSRELATIES

[email protected]
Mobiel: + 31 6 48 610 633
Kantoor: + 31 30 303 1240