A SAFE DIGITAL JOURNEY

Northwave is Reservistenwerkgever 2020

Op 2 november werd door staatssecretaris van Defensie Barbara Visser bekendgemaakt dat Northwave zich Reservistenwerkgever 2020 mag noemen. Dat betekent veel voor Northwave. Met meerdere reservisten in dienst is dit een bevestiging en blijk van waardering voor het programma dat hen wordt geboden binnen de organisatie.

“Het is bijzonder eervol om op voordracht van Northwave-medewerkers en de onafhankelijke jury, winnaar te worden van deze verkiezing. Wij zien tevredenheid weerklinken voor de Northwave-support van het Defensie reservistenprogramma. Voor onze reservisten draagt deze ondersteuning bij aan werkgeluk, iets waar elke werkgever oog voor zou moeten hebben.” Aldus Steven Dondorp, CEO van Northwave.

Northwave’s medewerkersbestand kent daarnaast een significant aantal voormalig Defensie- en politiemensen, waaronder Team High Tech Crime en mensen die bij de diverse diensten werkzaam zijn geweest. Vanuit Northwave is het een maatschappelijke norm, waarde en wens multidisciplinair bij te dragen aan de functie in de maatschappij. Steven legt uit: “Ook werkgeluk kan multidisciplinair worden bereikt. Northwave ziet het als een maatschappelijke waarde en wens om interdisciplinair bij te dragen aan veiligheid in de maatschappij. Daarom bieden wij ook ruimte aan de individuele wensen van medewerkers om zich multidisciplinair te ontplooien, ook op hun eigen manier.”

Bovendien zijn de reservisten zelf ook erg tevreden met de winst. Wesley van Kasteren, Reservist en Security Consultant, zegt dat hij zich op het moment van de uitreiking zowel verbaasd en trots tegelijk voelde. “Ik had het niet verwacht maar dacht al snel: Northwave heeft het wel echt verdiend.” Volgens hem heeft dit vooral te maken met de ruimte die de reservisten krijgen om sturing te geven aan hun eigen groeipad. Hij zegt hierover: “Bij Northwave krijgen we in vele opzichten de vrijheid om jezelf te ontwikkelen en dingen te doen waar we gelukkig van worden, reservist zijn is er een van.”

Ook voor Pascal Renckens, Reservist en Crisis & Security Consultant, is het een succesvolle avond geweest. “Northwave’s winst is in mijn ogen een terechte benoeming. Commerciële ambities komen niet altijd overeen met veel vrijheid van handelen en het hebben van een ’tweede baan’. Northwave biedt deze ruimte wel.” Dit is niet de eerste nominatie die Northwave ontvangt, Renckens verteld dat het dit jaar het derde jaar op rij is dat hij zijn werkgever nomineert. Volgens hem begrijpt Northwave het belang van de tegemoetkoming in de tijdsindeling, hij zegt hierover: “De vrijheid zorgt ervoor dat mijn collega reservisten en ik het werk bij Northwave en de tijdsinvulling voor Defensie op een prettige manier kunnen invullen. Daarnaast proberen wij onze kennis en ervaringen actief in te zetten en wordt kennisdeling gestimuleerd over en weer, met behoud van integriteit en veiligheid van informatie.”

Door onze krachten te bundelen kunnen we ons samen met Defensie richten op maatschappelijke taken en gezamenlijk veiligheidsdoelstellingen voor Nederland bereiken. Dondorp voegt afsluitend toe: “Om winnaar te worden van deze verkiezing is dan slechts een kers op de taart, zeker wel een zeer gewaardeerde en smaakvolle.”