A SAFE DIGITAL JOURNEY

Northwave in FT1000 voor 3e opeenvolgende jaar

Utrecht – 3 maart 2021. Northwave is uitgeroepen tot een van de snelst groeiende bedrijven in Europa, volgens de 5e editie van het The Financial Times. In hun rapport FT 1000: Europe’s Fastest Growing Companies publiceren zij jaarlijks een lijst op basis van onafhankelijk onderzoek en uitgebreide research naar duizenden bedrijven door heel Europa.

 

Northwave is een van de 22 Nederlandse bedrijven in de FT1000 en is hier voor 3e keer op rij onderdeel van. Een prestatie die door maar 91 andere bedrijven is behaald, waarvan er slechts 2 afkomstig zijn uit Nederland (SendCloud en Scribbr). De lijst dient als een erkenning van de snelle organische groei van de genoemde bedrijven tijdens het afgelopen jaar.

“We zijn trots om onze consistentie hiermee te kunnen aantonen, ook op gebied van financiële resultaten. Onze doelstelling is om deze groei voort te blijven zetten. En simultaan hieraan hoge kwaliteit te garanderen en onze unieke bedrijfscultuur te borgen. Interdisciplinaire samenwerking en diversiteit behoudt hierin een essentiële rol evenals in het verlenen van onze diensten aan een groeiend aantal klanten in Europa.” Aldus Steven Dondorp, CEO bij Northwave.

Als gevolg van de COVID-19 crisis is de afhankelijkheid van digitale informatie sterk toegenomen. Tegelijkertijd is er een drastische stijging in het aantal bedrijven dat ernstige impact ondervindt door ransomware, business email compromise en digitale spionage. Hierdoor groeit het bewustzijn dat cybersecurity een essentieel onderdeel is van de business operations.

Talitha Papelard, Directrice Security Office as a Service bij Northwave, zegt hierover: “Voor veel bedrijven is het niet meer haalbaar om hun cybersecurity zelf bij te benen en op peil te houden. Het is een zeer complex onderwerp waarvoor een scala aan skills nodig is die schaars voorkomen. Om deze reden kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun cybersecurity integraal aan ons uit te besteden. Het geeft voldoening om dat succes ook terug te zien in de vorm van dit soort publicaties.”

In het afgelopen jaar heeft Northwave ook haar aanwezigheid in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uitgebreid. Bijvoorbeeld met de opening van het kantoor in Leipzig vanuit waar de DACH regio zal worden voorzien van Northwave’s services. Overigens heeft Northwave ook een kantoor in Brussel, België.

“Recentelijk hebben we een aantal belangrijke partnerships vastgesteld met nieuwe klanten en business partners. Een voorbeeld hiervan is de strategische samenwerking met q.beyond, een van Duitslands leidende bedrijven op gebied van system integrators. Dit zal onze schaalvoordelen in de komende jaren verder opschroeven”, zegt Northwave’s VP, Marc de Jong Luneau, hoofdverantwoordelijk voor de internationale groei van Northwave.