Northwave Halve Marathon: actief blijven in tijden van Corona

Northwave heeft oog voor het welzijn en gezondheid van medewerkers. Zo is er bijvoorbeeld een jaarlijks georganiseerde Marathon. Het bedrijf en de collega’s helpen en ondersteunen elkaar om deze prestatie ooit eens te bereiken.

Op zondag 27 september zou een groep Northwavers deelnemen aan de Major Marathon van Berlijn. Helaas kon dit niet doorgaan vanwege de COVID-19 maatregelen. Dit was voor menigeen een grote teleurstelling.

Omdat juist in deze tijden belang moet worden gehecht aan het verder bevorderen van gezondheid en fitheid door onder andere beweging voor Northwavers, hebben wij ervoor gekozen om een vervangend evenement aan te bieden aan de medewerkers: de Northwave Half-Marathon 2020.

Onze 46 sportieve lopers zullen worden getrakteerd op dit unieke evenement voor en door Northwavers. De lopers zullen een prachtige route afleggen op- en langs ons bedrijventerrein en natuurlijk na afloop worden beloond met die felbegeerde Northwave medaille en fantastisch hoogwaardig sportshirt met gelegenheidslogo.

COVID-19 maatregelen tijdens de marathon

Uiteraard vinden we het belangrijk om dit event te faciliteren op een verantwoorde manier. Tijdens deze race over 21,1 kilometer, zullen verschillende maatregelen worden genomen om de veiligheid van de lopers en de organisatie in acht te nemen. Zoals het starten in gefaseerde start waves en het behouden van voldoende afstand tijdens het lopen.

Helaas betekent dit ook dat we beperkingen hebben moeten stellen aan gastdeelnemers, vrienden en familieleden. Northwave heeft tegen haar cultuur haar gastvrijheid moeten laten lopen. Het evenement wordt volledig besloten uitgevoerd en gasten en publiek zijn niet uitgenodigd en worden helaas niet ontvangen. Dit omdat bijeenkomsten boven de 50 personen niet langer mogen worden georganiseerd.

Mogelijk zal voor de Northwave Half-Marathon 2021 deze extra vreugde weer mogelijk zijn. Voor alle finishende Northwavers dit jaar zal de prestatie en voldoening niet minder zijn als zij de felbegeerde medaille welverdiend mogen ontvangen.