NEH kiest voor Northwave Intelligent Detection & Response

Na een zeer uitgebreid selectieproces heeft NEH ervoor gekozen om, samen met Northwave, de beveiliging en continuïteit van haar Cloud omgeving te verhogen. NEH laat haar ICT omgeving permanent bewaken vanuit het Security Operations Centre van Northwave.

“Met deze samenwerking voldoet NEH aan zowel de WBP als de norm die gesteld is binnen de ISO 27001, waarvoor NEH sinds 2015 gecertificeerd is”, aldus Algemeen Directeur van NEH, Jan Pieter Cleveringa. Hij vervolgt: “De wereld verandert constant en de dreiging vanuit het internet neemt alleen maar toe. De bekende firewalls, antivirus- en anti-spamsoftware kunnen alle gevaren niet meer ondervangen. Om deze reden investeert NEH vroegtijdig in een omgeving die ook in de toekomst nog veiliger is voor haar klanten.”

Over de samenwerking tussen Northwave en NEH zegt Commercieel Directeur van Northwave, Marc de Jong Luneau: “NEH maakt al enige tijd gebruik van de diensten van Northwave als het gaat om ISO 27001. Er zijn uitgebreide gesprekken gevoerd tussen NEH en Northwave over een mogelijke samenwerking waarin we gezamenlijk klanten bedienen. Dit geldt specifiek voor het aanbieden van integrale security diensten aan bijvoorbeeld woningcorporaties; een marktsegment waarin we beide een goede naam hebben en diverse klantrelaties onderhouden. De implementatie van onze Intelligent Detection & Response Services (IDRS) is hierin een belangrijke eerste stap.”

Wat is IDRS

Het Security Operations Centre (SOC) team bewaakt 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar de infrastructuur van NEH en bewijst haar waarde door een constant hoog niveau van analyse en mitigatieadvies te waarborgen. De werkwijze is hierbij gebaseerd op internationale best practices, waarbij naast de NEH-omgeving ook algemene internetbedreigingen gemonsterd worden. Met de inzet van Security Information and Event Management (SIEM) software creëert NEH permanente zichtbaarheid van wat er zich binnen de ICT-omgeving afspeelt. Dit zorgt ervoor dat NEH in staat is om indringers sneller op te merken en daar vervolgens adequaat op te reageren. Tevens kan er forensisch onderzoek gedaan worden wanneer er een besmetting (ransomware) of bijvoorbeeld fraude heeft plaatsgevonden.

Over NEH

Sinds 1 september 1997 succesvol actief vanuit Leusden. NEH ontwikkelt, levert, implementeert en onderhoudt ICT-infrastructuren zoals server-, storage- en werkplekomgevingen, aangevuld met langdurige shared services diensten zoals ICT uit de Cloud, back-up, replicatie en uitwijk. De organisatie met bijna 60 medewerkers kenmerkt zich door klantgerichtheid, de menselijke maat, pragmatisme, oplossingsgericht en als marktleider outsourcing in de woningcorporatiebranche.