Nieuwe diensten helpen Leaseweb-klanten hun IT-infrastructuur beter te beschermen

Amsterdam, 16 januari – Leaseweb, aanbieder van cloud- en hostingdiensten, heeft zijn aanbod van managed security services uitgebreid met twee nieuwe diensten van beveiligingsspecialist Northwave.

De SIEM SOC-dienst biedt Leaseweb-klanten de mogelijkheid om hun IT-infrastructuur 24/7 te laten monitoren door de beveiligingsexperts van Northwave. Zij kunnen daarnaast penetratietesten laten uitvoeren door Northwave om kwetsbaarheden in de beveiliging van hun infrastructuur te identificeren én te verhelpen. Beide diensten helpen Leaseweb-klanten om hun infrastructuur te beschermen tegen het groeiende aantal cyberbedreigingen.

Northwave bewaakt vanuit zijn Security Operation Center (SOC) in Nieuwegein 24/7 het netwerk, de systemen en beveiligingsinfrastructuur van bedrijven. De beveiligingsexperts van Northwave maken gebruik van Security Incident & Event Management (SIEM)-technologie om verdacht verkeer uit te lichten, mogelijke hacks te spotten en snel op beveiligingsincidenten te reageren. Klanten van Leaseweb kunnen een beroep doen op Leaseweb’s kennis en vaardigheden voor het bewaken van IT-omgevingen op bedreigingen  en waar nodig direct actie ondernemen.

Leaseweb-klanten kunnen er nu voor kiezen om periodiek of eenmalig de beveiliging van hun applicaties en infrastructuur te laten penetratietesten. Cybersecurity-specialisten gaan daarbij op zoek naar kwetsbaarheden in systemen en proberen die opzettelijk uit te lucht te halen. Vervolgens beveelt Leaseweb passende herstelmaatregelen aan. De diensten omvatten beveiligingstests waarbij ethische hackers proberen om in te breken, en Red Team-beveiligingstests waarbij social engineering- en spear phishing-aanvallen worden uitgevoerd om de volledige beveiligingsketen te testen.

De twee nieuwe managed security services van Leaseweb kunnen afzonderlijk of in de vorm van een bundel worden afgenomen. Organisaties kunnen een penetratietest laten uitvoeren wanneer zij hun infrastructuur bij Leaseweb inrichten en de zorg voor de bewaking van de omgeving vervolgens aan Northwave overlaten. Door te kiezen voor regelmatige penetratietesten kunnen zij beveiligingsrisico’s altijd een stap voor blijven.

“Northwave is één van onze meest gerespecteerde technologiepartners. Hun experts hebben al de nodige ervaring met de infrastructuur van Leaseweb. Dat levert een hoop voordelen op bij de implementatie van deze nieuwe diensten”, zegt Christine Josiassen-Van den Dam, productmanager bij Leaseweb. “We zien ernaar uit om samen met Northwave klanten van integrale diensten te voorzien en hen nog beter te helpen met het beschermen van hun infrastructuur.”

“We zijn enorm enthousiast over de uitbreiding van onze strategische partnership met Leaseweb. We werken al jarenlang samen, en deze diensten vormen daarin een nieuwe hoogtepunt”, zegt Marc de Jong Luneau, commercieel directeur bij Northwave. “Onze kennis en expertise vullen elkaar uitstekend aan. Dat is wat ons tot zulke goede partners maakt. Samen kunnen we de klanten van Leaseweb van integrale ondersteuning voorzien.”

Beide managed security services zijn per direct verkrijgbaar en vormen een aanvulling op het aanbod van beveiligingsdiensten, waaronder DDoS IP Protection en Web Application Firewall.

Meer informatie over de managed security services van Leaseweb is te vinden op https://www.leaseweb.com/nl/cyber-security/managed-cyber-security

Over Northwave

Het in 2006 opgerichte Northwave is een onafhankelijke leverancier van diensten op het gebied van informatiebeveiliging, die zich kenmerkt door een unieke en holistische aanpak. Northwave helpt zijn klanten om hun organisatie en investeringen in digitalisering te beschermen tegen cyberbedreigingen. Het in Nieuwegein gevestigde Northwave is ISO 27001 en ISO 9002 gecertificeerd en officieel erkend als CERT.

Over Leaseweb

Leaseweb is een toonaangevende Infrastructure as a Service (IaaS)-aanbieder. Het bedient wereldwijd 17.500 klanten, variërend van kleine bedrijven tot multinationals. Het dienstenaanbod van Leaseweb omvat include Public Cloud,Private Cloud, Dedicated Servers, Colocation, Content Delivery Network,en Cyber Security Services. Deze diensten worden aangeboden in combinatie met uitmuntende klantenservice en technische ondersteuning. Leaseweb heeft meer dan 80.000 servers in beheer en biedt sinds zijn oprichting in 1997 zijn klanten een infrastructuur aan voor bedrijfskritische websites, internetapplicaties, e-mailservers, beveiliging en opslagdiensten. Het bedrijf beschikt over 19 datacenters in locaties in Europa, Azië, Australië en Noord-Amerika. Deze worden ondersteund door een superieur wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van ruim 5,5 Tbps. Leaseweb biedt diensten aan via verschillende dochterondernemingen, namelijk Leaseweb Netherlands B.V. (“Leaseweb Netherlands”), Leaseweb USA, Inc. (“Leaseweb USA”), Leaseweb Asia Pacific PTE. LTD (“Leaseweb Asia”), Leaseweb CDN B.V.(“Leaseweb CDN”) Leaseweb Deutschland GmbH (“Leaseweb Germany”), Leaseweb Australia Ltd. (“Leaseweb Australia”) en Leaseweb UK Ltd (“Leaseweb UK”).

Zie voor meer informatie https://www.leaseweb.nl/en volg Leaseweb op Twitter @Leaseweb.

Een vraag? Vraag het ons!

Stuur ons een e-mail of bel meteen met + 31 30 303 1240 en vraag naar ons client services team.

1 + 4 = ?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.