Locatie:

Utrecht, Nederland

Opleidingsniveau:

Bachelor/Master

Teamlead Security & Privacy Officers

Wat je doet

Jij bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en begeleiden van een groeiend team van Security en Privacy Officers. De rol is in het Security & Privacy Office team binnen Northwave Business Security.

Als Teamlead van de Security en Privacy Officers help jij het team successen te behalen en draag je bij aan een zorgvuldige groei. Vanuit deze dienstverlening leveren we internationaal een integrale security en privacy aanpak voor klanten in verschillende branches, van kinderopvang tot advocatenkantoren. Onze Security en Privacy Officers zijn daarbij zowel strategisch als tactisch verantwoordelijk voor het security- en privacymanagement bij de klant. Dat betekent dat we op alle niveaus binnen een organisatie zichtbaar zijn, van Boardroom tot de medewerker die het dagelijks werk uitvoert.

Jij coacht het team op zowel inhoudelijke vraagstukken als op persoonlijke ontwikkeling, daarnaast zorg je voor een zorgvuldige groei van het team en faciliteer je de samenwerking met andere teams binnen Northwave. Je rapporteert aan de Manager Security & Privacy Office waarmee je samen nadenkt over de groei van het team en de verdere ontwikkeling van de dienstverlening.

Naast jouw rol als Teamlead bedien je zelf ook een aantal klanten in de rol van CISO (Corporate Information Security Officer). Wij zorgen ervoor dat dit goed te combineren is met je rol als Teamlead, zodat je voldoende ruimte hebt voor de aansturing en verdere ontwikkeling van het team en de dienst. De ervaring die je opdoet bij een klant helpt bij het begrijpen van de rol van de Security en Privacy Officers en de ontwikkeling die daarmee gepaard gaat, naast dat het enorm veel energie geeft om ook zelf bij te kunnen dragen aan een veilige digitale reis bij onze klanten.

Het team

Het Security and Privacy Office team heeft haar klanten in Nederland en daarbuiten, maar werkt vanuit het kantoor in Utrecht en vanuit huis. De dienst wordt geleverd aan meerdere klanten waarvoor de Security Officers en Privacy Officers het primaire aanspreekpunt zijn. Zij worden ondersteund door het operationele team in actiemanagement en de afhandeling van incidenten en vragen. Het operationele team heeft ook de regie op de structurele aanpak van het Information Security Management Systeem (ISMS). Jouw team van Security en Privacy Officers draagt de zorg voor de risico gedreven aanpak, inzicht in en sturing op het volledige aandachtsgebied van security en privacy. Tenslotte werkt het team nauw samen met de 200 overige ‘vakidioten’ binnen Northwave die hun eigen expertises hebben.

Je vindt het leuk om

 • Mensen verder te helpen in hun ontwikkeling
 • Inspirerend leiding te geven aan een team
 • Mee te bouwen aan een snel groeiend team
 • Bij te dragen aan de verdere internationale ontwikkeling van de dienst
 • In de dynamiek te zitten van een snelgroeiend team en snel ontwikkelende dienstverlening
 • Structuur aan te brengen
 • Teams en disciplines te verbinden
 • Met klanten een lange termijn relatie aan te gaan en een structurele verandering in gang te zetten
 • Dagelijks bij te dragen aan het creëren van schaalbaarheid, waarbij zichtbaarheid en kwaliteit van de dienst geborgd blijven

WAT KUN JE VERWACHTEN

Wat verwachten we van jou

 • Ervaring met het aansturen van een team
 • Ervaring met securitymanagement
 • Ervaring met het leveren van dienstverlening aan klanten
 • CISM/CISSP/CISA of gerelateerde certificeringen zijn een pré, maar niet noodzakelijk
 • Maar het allerbelangrijkste: passie voor security en privacy en de motivatie om organisaties echt verder te willen helpen

Wat jij kan verwachten

 • Marktconform salaris
 • Macbook, iPhone en mobiliteitsregeling ter ondersteuning van flexibel werken
 • 25 vakantiedagen
 • Goede pensioenregeling
 • Bedrijfsbrede cursussen en individuele opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen
 • Meer dan 200 gepassioneerde collega’s om mee samen te werken en van te leren
 • Leuke Northwave evenementen en feestjes, kijk hier op onze werken bij pagina voor een overzicht

Phyllis Maarsman: "Ik beweeg vrij door de organisatie en management en directie zijn voornamelijk mijn gesprekspartner" "Alle kennis en expertise mag ik naar eigen inzicht inzetten bij organisaties" "Ik heb het gevoel echt impact te kunnen maken"

Dat ik security officer ben bij meerdere organisaties tegelijk ben klinkt natuurlijk al vrij dynamisch. Maar het gaat verder dan dat. Wat het zo tof maakt is dat er niet alleen goede security & privacy officers werken bij Northwave maar ook lui die echt wat snappen van awareness en gedragsverandering, die vaak binnen no-time je organisatie binnen zijn gedrongen (oeps). Maar er dan natuurlijk ook zijn om de gaten voor je te fixen. En al die kennis en expertise mag ik naar eigen inzicht inzetten bij organisaties, daardoor heb ik het gevoel echt impact te kunnen maken. Door mijn positie werk ik niet als onderdeel van bijvoorbeeld een IT team, maar beweeg ik veel vrijer door de organisatie en zijn management en directie voornamelijk mijn gesprekspartner. Dit maakt dat ik minder bezig ben met de waan van de dag en zo eigenlijk een organisatie veel beter begrijp en dus beter vooruit kan brengen. En wat blijkt te werken voor de ene organisatie kun je dan zo inbrengen bij de andere organisatie. Easy toch. Dan ben ik alweer bezig met het volgende en dat maakt je werk gewoon leuk.

Het sollicitatieproces

Kennismaking

Wat zoek jij in je volgende stap?

1e gesprek

We zijn benieuwd naar wie jij bent en vertellen je graag meer over Northwave en deze rol.

2e gesprek

We gaan inhoudelijk verder de diepte in en je maakt kennis met meerdere collega’s uit het team.

Aanbod

Het “ja-woord”! Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij en kom je aan boord als nieuwe Northwaver!

Sluit je aan bij ons team!

 • pand