Locatie:

Utrecht, Nederland

Opleidingsniveau:

Bachelor/Master

Senior security engineer

Wat je doet

Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van ons detectie platform, het bouwen van nieuwe detecties en het zorgen dat onze technologie stack toekomstbestendig is.

Als Security Engineer ben je betrokken bij het verder ontwikkelen, opschalen en efficiënt inrichten van onze technologie stack (tooling & applications). Daarnaast werk je aan optimalisatie van cloud monitoring, technische afstemming met andere teams (Security Operations, CERT & Red Team), service afstemming met business & behaviour consultancy teams, onderzoek en analyse naar een meer geoptimaliseerd Use Case library en het begeleiden van andere engineers zodat zij kunnen groeien in hun vak. Ook ondersteun je in complexere klant implementaties, werk je aan het automatiseren van SOC processen en begeleid je life-cycle management van security applicaties. Op het gebied van Site Reliability Engineering verbeter de up-time en mean-time-to-recovery van onze monitoring-service. Als Security Engineer ken je de weg in de IT-infrastructuur, en zit Cybersecurity natuurlijk in het bloed.

Het team

Naast de Security Engineers werken er ook Analisten en Security Operations Managers in het SOC. Onze Analisten volgen meldingen op en voeren onderzoeken uit. De Security Operation Managers monitoren de dienstverlening voor en met hun klanten en zorgen dat de monitoring goed blijft aansluiten op de risico’s van de klant. Automatisering speelt een grote rol in het SOC. Onze snelle groei vereist continu werken aan schaalbaarheid, efficiëntie en kwaliteit. De in-house ontwikkelde software varieert van rapportage tools en externe API-koppelingen tot 24/7 bedrijfskritische alarmroutering en -verrijking. Het is noodzakelijk om de SOC-diensten continu af te stemmen op het toenemende aantal klanten en hun eisen.

Je vindt het leuk om

 • Continu je werk verbeteren (processen automatiseren)
 • Begeleiden en ondersteunen van collega’s
 • Onderzoeken en analyseren
 • Werken binnen een multidisciplinair team

Wat kun je verwachten

Wat verwachten we van jou

 • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie
 • Een onafhankelijke en gestructureerde manier van werken
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Ruime ervaring met Linux
 • Kennis van programmeren is een pré (Python)

Wat jij kan verwachten

 • Nieuwe Macbook, iPhone en mobiliteitsregeling ter ondersteuning van flexibel werken
 • 25 vakantiedagen
 • Goede pensioenregeling
 • Bedrijfsbrede cursussen en individuele opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen
 • Meer dan 200 gepassioneerde collega’s om mee samen te werken en van te leren
 • Leuke Northwave evenementen en feestjes, kijk hier op onze werken bij pagina voor een overzicht

Reda Laamraoui: "Door de omvang en complexiteit word ik dagelijks uitgedaagd" "Binnen het team heeft iedereen zijn eigen specialisatieveld en expertise" "Iedereen is altijd wel in voor een gezellig koffiemomentje"

Werken bij Northwave als Security engineer geeft mij de kans om een breed scala van technieken, applicaties en klant omgevingen te bouwen en te ontwikkelen. Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor het technische platform en de daarop draaiende diensten die wij aan onze klanten leveren. Door de omvang en complexiteit van dit platform word ik dagelijkse uitgedaagd om nieuwe informatie en technieken eigen te maken. Binnen het team heeft iedereen zijn eigen specialisatieveld en expertise. Verder is iedereen altijd wel in voor een gezellig koffiemomentje. Daar helpt de lekkere koffie op kantoor natuurlijk ook bij!

Het sollicitatieproces

Kennismaking

Wat zoek jij in je volgende stap?

1e gesprek

We zijn benieuwd naar wie jij bent en vertellen je graag meer over Northwave en deze rol.

2e gesprek

We gaan inhoudelijk verder de diepte in en je maakt kennis met meerdere collega’s uit het team.

Technische test

Laat zien wat je kunt! En ervaar welke werkzaamheden worden gedaan in het team.

Aanbod

Het “ja-woord”! Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij en kom je aan boord als nieuwe Northwaver!

Sluit je aan bij ons team!

 • pand