Locatie:

Utrecht, Nederland

Opleidingsniveau:

Bachelor/Master

New business manager

Wat je doet

Je bent verantwoordelijk voor het werven van nieuwe klanten en het verder uitbouwen van de Northwave business.

Als New business manager ben je de sparringpartner voor nieuwe klanten en achterhaal je hun behoeften. Samen bespreek je de mogelijkheden en zorg jij voor een passende dienstverlening. Als de klant kiest voor een managed service en de deal rond is, draag je de klant zorgvuldig over naar het Accountmanagement team. De klant, met genoeg upside potentie, kan ook starten met een entree product (vaak projecten business). Dan blijf je deze nieuwe klant eerst zelf doorontwikkelen. Door de juiste vragen te stellen weet je wat de klant echt nodig heeft. Je presenteert het Northwave portfolio overtuigend en proactief. Dit maakt je succesvol en helpt je om ‘de deals thuis te brengen’.

Je bewaakt dat we ‘doen wat we zeggen en zeggen wat we doen’. Samen met de collega’s van andere teams zorg je voor de offertes, klant presentaties en contracten. Je bent verantwoordelijk voor een soepel verloop van het sales proces waarbij je alle interne stakeholders tijdig informeert zodat zij adequaat hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. Hiermee zorg je voor een naadloze overdracht naar andere teams en de operatie.

Het team

Binnen alle teams van Northwave bestaat de drang om onszelf continu te verbeteren. Het sales team is hierbij essentieel en werkt dagelijks aan de sterke reputatie en duidelijke propositie. Het team richt zich op klanten in de gehele Benelux en ondersteunen het Duitse sales team. De meeste klanten vinden hun weg naar ons, maar we werven ook zelf klanten. Het is voor ons belangrijk om een betrouwbare en strategische partner te zijn voor klanten. In deze rol rapporteer je aan de Director Sales en werk je nauw samen met Inside sales en de Accountmanagers. Het sales team bestaat uit 11 collega’s die samen werken aan het groepstarget.

Je vindt het leuk om

 • Complexe IT-beveiligingsdiensten te verkopen
 • De vraag achter de vraag te achterhalen
 • Te werken van abstracte naar concrete oplossingen
 • Meer te leren over informatiebeveiliging
 • Te presenteren en daarmee prospects en klanten te overtuigen van de toegevoegde waarde van Northwave
 • Te werken in interdisciplinaire teams

Wat kun je verwachten

Wat verwachten we van jou

 • Enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen het werkgebied van Cyber Security dienstverlening
 • Een relevante HBO/WO opleiding
 • Goede timemanagement vaardigheden
 • Een zelfstandige en gestructureerde manier van werken
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat jij kan verwachten

 • Nieuwe Macbook, iPhone en een lease auto
 • 25 vakantiedagen
 • Goede pensioenregeling
 • Bedrijfsbrede cursussen en individuele opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen
 • Meer dan 200 gepassioneerde collega’s om mee samen te werken en van te leren
 • Leuke Northwave evenementen en feestjes, kijk hier op onze werken bij pagina voor een overzicht

Daniel Woudenberg: "Onze klanten kiezen voor Northwave als strategische partner, meerjarige samenwerking, en voor onze complexe dienstverlening" "Het is een feest om daar met 200+ gemotiveerde collega’s en een goed verhaal de vruchten van te plukken" "We zijn enorm resultaat gedreven, maar er is een duidelijke lange termijn focus"

Achter onze integrale propositie zit een duidelijke visie. We leveren een ‘Intelligent Security Operation’ aan organisaties die ervoor kiezen hun informatiebeveiliging uit te besteden. Onze klanten kiezen voor Northwave als strategische partner, meerjarige samenwerking, en voor onze complexe dienstverlening. In mijn rol als New Business Sales, en eerder als Account Manager, breng ik onze aanpak over op mooie (inter)nationale bedrijven. Iedereen wil het over cyber security hebben en we zitten in een enorme groeimarkt. Het is een feest om daar met 200+ gemotiveerde collega’s en een goed verhaal de vruchten van te plukken.

Een commerciële rol bij Northwave is enorm afwisselend. Zo zit ik aan tafel met de verantwoordelijken voor risicomanagement, security en IT, van CFO tot CISO, van IT-specialist tot applicatiebeheerder. Het regisseren van het sales proces en het samenwerken met een hele diverse groep mensen waaronder onze gedragsexperts, psychologen, techneuten en business security consultants gaat niet vervelen. Naast de afwisseling is Northwave een organisatie met een fantastische bedrijfscultuur, dat werkt door in ons sales team, dat was voor mij dan ook de primaire reden om bij Northwave aan de slag te gaan. We zijn enorm resultaat gedreven maar er is een duidelijke lange termijn focus, dat is een verademing ten opzichte van het typische Angelsaksische sales model dat ik gewend was.

Kortom, als je dit leest, ga dan in ieder geval het gesprek aan!

Het sollicitatieproces

Kennismaking

Wat zoek jij in je volgende stap?

1e gesprek

We zijn benieuwd naar wie jij bent en vertellen je graag meer over Northwave en deze rol.

2e gesprek

We gaan inhoudelijk verder de diepte in en je maakt kennis met meerdere collega’s uit het team.

Aanbod

Het “ja-woord”! Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij en kom je aan boord als nieuwe Northwaver!

Sluit je aan bij ons team!

 • pand