Locatie:

Utrecht, Nederland

Opleidingsniveau:

Bachelor/Master

Accountmanager

Wat je doet

Je bent verantwoordelijk voor met managen van onze diensten bij bestaande klanten waarbij je de tevredenheid op peil houdt, nieuwe kansen spot en cross- en upsell kansen daadwerkelijk converteert.

Als Accountmanager ben je de sparringpartner voor de klant en het eerste commerciële aanspreekpunt nadat ze een managed service bij ons afnemen. Dit voortraject wordt gedaan door de New business managers, ook onderdeel van het sales team. Jij weet de juiste vragen te stellen en achterhaalt zo wat de klant echt nodig heeft. Je presenteert het Northwave portfolio overtuigend en proactief en spot sales kansen die je benut. Dit doe je vanuit jouw overtuiging dat dit de klant echt verder helpt.

Je bewaakt dat we ‘doen wat we zeggen en zeggen wat we doen’. Samen met de collega’s van andere teams zorg je voor de offertes, klant presentaties en contracten. Je bent verantwoordelijk voor een soepel verloop van het sales proces waarbij je alle interne stakeholders tijdig informeert zodat zij adequaat hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. Hiermee zorg je voor een naadloze overdracht naar andere teams en de operatie.

Het team

Binnen alle teams van Northwave bestaat de drang om onszelf continu te verbeteren. Het sales team is hierbij essentieel en werkt dagelijks aan de sterke reputatie en duidelijke propositie. Het team richt zich op klanten in de gehele Benelux en ondersteunen het Duitse sales team. De meeste klanten vinden hun weg naar ons, maar we werven ook zelf klanten. Het is voor ons belangrijk om een betrouwbare en strategische partner te zijn voor onze klanten. In deze rol rapporteer je aan onze Director Sales en werk je nauw samen met Inside sales en de New business managers. Het sales team bestaat uit 11 collega’s die samen werken aan het groepstarget.

Je vindt het leuk om

 • Complexe IT-beveiligingsdiensten te verkopen
 • Gedurfde vragen te stellen
 • Meer te leren over informatiebeveiliging
 • Te presenteren
 • Te werken in interdisciplinaire teams
 • Klantrelaties verder uit te bouwen
 • Een hoge mate van klanttevredenheid te allen tijde als prioriteit te beschouwen

Wat kun je verwachten

Wat verwachten we van jou

 • Enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen het werkgebied van Cyber Security dienstverlening
 • Een relevante HBO/WO opleiding
 • Goede timemanagement vaardigheden
 • Een zelfstandige en gestructureerde manier van werken
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat jij kan verwachten

 • Nieuwe Macbook, iPhone en een lease auto
 • 25 vakantiedagen
 • Goede pensioenregeling
 • Bedrijfsbrede cursussen en individuele opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen
 • Meer dan 200 gepassioneerde collega’s om mee samen te werken en van te leren
 • Leuke Northwave evenementen en feestjes, kijk hier op onze werken bij pagina voor een overzicht

Daniel Woudenberg: "Onze klanten kiezen voor Northwave als strategische partner, meerjarige samenwerking, en voor onze complexe dienstverlening" "Het is een feest om daar met 200+ gemotiveerde collega’s en een goed verhaal de vruchten van te plukken" "We zijn enorm resultaat gedreven, maar er is een duidelijke lange termijn focus"

Achter onze integrale propositie zit een duidelijke visie. We leveren een ‘Intelligent Security Operation’ aan organisaties die ervoor kiezen hun informatiebeveiliging uit te besteden. Onze klanten kiezen voor Northwave als strategische partner, meerjarige samenwerking, en voor onze complexe dienstverlening. In mijn rol als New Business Sales, en eerder als Account Manager, breng ik onze aanpak over op mooie (inter)nationale bedrijven. Iedereen wil het over cyber security hebben en we zitten in een enorme groeimarkt. Het is een feest om daar met 200+ gemotiveerde collega’s en een goed verhaal de vruchten van te plukken.

Een commerciële rol bij Northwave is enorm afwisselend. Zo zit ik aan tafel met de verantwoordelijken voor risicomanagement, security en IT, van CFO tot CISO, van IT-specialist tot applicatiebeheerder. Het regisseren van het sales proces en het samenwerken met een hele diverse groep mensen waaronder onze gedragsexperts, psychologen, techneuten en business security consultants gaat niet vervelen. Naast de afwisseling is Northwave een organisatie met een fantastische bedrijfscultuur, dat werkt door in ons sales team, dat was voor mij dan ook de primaire reden om bij Northwave aan de slag te gaan. We zijn enorm resultaat gedreven maar er is een duidelijke lange termijn focus, dat is een verademing ten opzichte van het typische Angelsaksische sales model dat ik gewend was.

Kortom, als je dit leest, ga dan in ieder geval het gesprek aan!

Het sollicitatieproces

Kennismaking

Wat zoek jij in je volgende stap?

1e gesprek

We zijn benieuwd naar wie jij bent en vertellen je graag meer over Northwave en deze rol.

2e gesprek

We gaan inhoudelijk verder de diepte in en je maakt kennis met meerdere collega’s uit het team.

Aanbod

Het “ja-woord”! Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij en kom je aan boord als nieuwe Northwaver!

Sluit je aan bij ons team!

 • pand