Steven Dondorp, algemeen directeur Northwave (links) en Frans de Bie, directeur ITvitae Learning (rechts) na de contractondertekening in het voormalige klooster OLV Ter Eem in Amersfoort. 

ITvitae en Northwave partners in opleidingstraject Cyber Security Specialist

– Amersfoort 13 oktober 2017

Stichting ITvitae Learning en cyber security specialist Northwave gaan samenwerken. Northwave ontwikkelt voor ITvitae een volledig nieuwe opleiding tot Cyber Security Specialist en levert de docenten en het oefenmateriaal. De deelnemers van ITvitae worden tijdens een intensief leertraject opgeleid tot Ethical Hackers die de beveiliging van online applicaties kunnen testen en verbeteren.

Missie

“Het is de missie van ITvitae om ICT-talenten met autisme en een hbo/wo- denkniveau te begeleiden naar een betaalde en duurzame baan. In onze leertrajecten naar werk worden deze talenten in een kleine groep opgeleid tot ICT-specialist. Samen met Northwave kunnen we nog beter voldoen aan de vraag naar goed opgeleide cyber specialisten.”, zegt Frans de Bie, directeur van Stichting ITvitae Learning.

“We vinden het als bedrijf belangrijk om een structurele bijdrage te leveren aan de maatschappelijke missie van ITvitae. We zien een innovatieve kans om mensen deskundig te helpen en tevens het tekort aan vaardige specialisten op de arbeidsmarkt te verkleinen. Daarom verbinden we ons voor de aankomende vier jaar aan elkaar.” Aan het woord is Steven Dondorp, algemeen directeur van Northwave.

Cyber security programma

De eerste twaalf cyber security studenten voor het nieuwe leertraject zijn al geselecteerd en doorlopen momenteel een assessment en vooropleiding. Vanaf januari 2018 gaan ze aan de slag in het Cyber Security programma.

Vanaf april 2018 zijn ze beschikbaar voor de inzet bij werkgevers. In de tweede helft van 2018 start een nieuwe groep Cyber Security specialisten. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden bij ITvitae.

OVER ITvitae

ITvitae (2013) werft, coacht en leidt ICT-talenten met autisme op in de ICT-specialismen: Cyber Security, Data Science, Programmeren en Software Testen in het sfeervolle voormalige klooster OLV ter Eem in Amersfoort. Inmiddels heeft ITvitae ruim 130 ICT-specialisten begeleid naar een passende en betaalde baan bij zowel grote bedrijven als binnen het MKB door heel Nederland. ITvitae is als Social Enterprise continu op zoek naar ICT-talenten met autisme met een hbo/wo-denkniveau.

OVER NORTHWAVE

Northwave (2006) is specialist in integrale informatieveiligheid en privacy management. Het bedrijf heeft een erkend Computer Emergency Response Team (NW-CERT), is ISO 27001 gecertificeerd en heeft een vergunning van het Ministerie van Veiligheid en Justitie voor het doen van persoonsgericht digitaal onderzoek.

CONTACT

ITvitae: Frans de Bie, directeur / [email protected] / + 31 (0) 6 40 22 00 74 /

Northwave: Marc de Jong Luneau , commercieel directeur / [email protected] / + 31 (0)6 48610 633.

Beeldmateriaal is op te vragen bij Renate Voormolen, afdeling communicatie / [email protected] / +31 (0) 6 404 57 336