Eileen Walther benoemd tot de nieuwe vice-voorzitter van de Cyber-Sicherheitsrat Deutschland

Leipzig/Utrecht, 23 september 2022 – Eileen Walther, Country Manager Duitsland bij informatiebeveiligingspecialist Northwave, is op 8 september verkozen tot de nieuwe vice-voorzitter van de Cyber-Sicherheitsrat Deutschland. Zij volgt prof.dr. Werner Weidenfeld op, hoofd van het Centrum voor Toegepast Politiek Onderzoek en gedurende lange tijd coördinator bij de federale overheid voor Duits-Amerikaanse samenwerking.

Met Eileen Walther heeft een ervaren strateeg zich aangesloten bij het Präsidium. Dankzij haar internationale werkzaamheden brengt Walther veel ervaring mee in de strijd tegen cybercriminaliteit. Voordat ze bij Northwave in dienst trad, was ze hoofd van het Nederlandse High Tech Crime Team en strategisch adviseur bij het Bundeskriminalamt (BKA) in Duitsland.

Eileen Walther, Country Manager Northwave Deutschland

“Ik ben blij met deze nieuwe kans, omdat ik ook uit persoonlijke bezorgdheid wil bijdragen aan de veiligheid, vooral van bedrijven en instellingen, maar ook om mijn steentje bij te dragen aan de opbouw van Duitsland tot een internationale pionier in tijden van digitalisering”, legt Walther uit. De Cyber-Sicherheitsrat Deutschland is in augustus 2012 opgericht. De in Berlijn gevestigde vereniging is politiek neutraal en adviseert bedrijven, autoriteiten en politieke besluitvormers over cyberbeveiliging. De leden van de vereniging zijn onder meer grote en middelgrote bedrijven, beheerders van kritieke infrastructuren, evenals deelstaten, federale instellingen, experts en politieke besluitvormers met betrekking tot cyberbeveiliging. De vereniging vertegenwoordigt via haar leden meer dan drie miljoen werknemers en bijna twee miljoen leden van verenigingen en brancheorganisaties.