A SAFE DIGITAL JOURNEY

Cyberaanval via leveranciers vormt nieuwe bedreiging voor bedrijven

Recentelijk verscheen het artikel “cyberaanval via leverancier vormt nieuwe dreiging voor bedrijven” in het FD. Hierin bleek dat er een stijging is in een nieuwe aanvalstechniek. Naast de directe aanval op een organisatie, richten hackers zich nu ook op een indirectere vorm om bedrijven binnen te dringen. Dit doen zij door een aanval uit te voeren op een bedrijf dat in connectie staat met andere bedrijven.

Voorbeelden hiervan zijn leveranciers en partners. Het gaat er in dit geval om dat deze bedrijven toegang hebben of krijgen tot het netwerk waar de hackers het op gemunt hebben. “Ook bedrijven die een kleinere concurrent overnemen zijn geregeld slachtoffer”, zegt Steven Dondorp. Hij legt uit dat “nadat de netwerken aan elkaar zijn gekoppeld, de criminelen toeslaan bij het grotere bedrijf.”

Het is niet gemakkelijk voor bedrijven om zich te beschermen tegen dit soort aanvallen. Om het risico zo klein mogelijk te maken is het aan te raden om deze leveranciers en partners regelmatig op de cyberveiligheid te laten testen. Het inschakelen van een deskundig team is hierbij essentieel.

Bekijk het gehele bericht hier

Bron: Het FD