A SAFE DIGITAL JOURNEY

CYBER RESILIENCE BEGINT MET INZICHT IN RISICO’S 

Het lukt cybercriminelen nog steeds elke dag om bedrijven binnen te dringen, plat te leggen, informatie te stelen en grote sommen geld afhandig te maken. Om u een overzicht te bieden van de belangrijkste punten voor uw cybersecurity heeft Northwave een blauwdruk opgesteld. 

Deze blauwdruk geeft bestuurders van grotere organisaties alle praktische handvatten om adequate Cyber Resilience te ontwikkelen en op peil te houden. Het stuk is tot stand gekomen op basis van een groot aantal incident evaluaties van het Northwave Computer Emergency Response Team.

In het document leest u onder andere wat de grootste cyberdreigingen zijn van het moment. Dit zijn stuk voor stuk dreigingen waar elk bedrijf serieus rekening mee moet houden. Het gaat om Ransomware, Business E-mail Compromise en de Insider Threat (de aanval van binnenuit).

Hoewel dit dreigingen zijn met grote impact, zowel op financieel gebied als op uw reputatie, kunt u de risico’s beperken. Dit vraagt overigens wel dat u structurele grip hebt op de cyber resilience van de organisatie. Uw cyber resilience omvat het vermogen om cyberincidenten te voorkomen en wanneer cyberincidenten zich hebben voorgedaan deze te ontdekken, schade te beperken en herstel eenvoudiger te maken.

Een effectieve Cyber Resilience aanpak is gericht op het projectmatig opbouwen of versterken van de drie capabilities van uw organisatie; Cyber Security Incident Response (CSIRT), Crisis Management (CM) en Business Continuity Management (BCM). Deze worden inhoudelijk aangestuurd en op het juiste peil gehouden vanuit een PDCA cyclus. Tips hoe u dit het best aanpakt kunt u vinden in de blauwdruk. 

WILT U MEER WETEN OVER HET ADEQUAAT OPZETTEN VAN UW CYBER RESILIENCE? LEES DAN VRIJBLIJVEND DE BLAUWDRUK. KLIK HIER VOOR UW DOWNLOAD.