Locatie:

Utrecht, Nederland

Opleidingsniveau:

Bachelor/Master

Account Manager

Wat je doet

Je bent verantwoordelijk voor het werven van nieuwe klanten, de tevredenheid bij bestaande klanten op het hoogste peil houden en de Northwave business verder uit te bouwen.

Als Accountmanager ben je de sparringpartner voor de klant en het eerste aanspreekpunt. Door de juiste vragen te stellen weet je wat de klant echt nodig heeft. Je presenteert het Northwave portfolio overtuigend en proactief. Dit maakt je succesvol en helpt je om ‘de deals thuis te brengen’.  Je bewaakt dat we ‘doen wat we zeggen en zeggen wat we doen’. Samen met de collega’s van andere teams zorg je voor de offertes, klant presentaties en contracten. Je bent verantwoordelijk voor een soepel verloop van het sales proces waarbij je alle interne stakeholders tijdig informeert zodat zij adequaat hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. Hiermee zorg je voor een naadloze overdracht naar andere teams en de operatie. Je rapporteert aan onze Director Sales.

Het team

Binnen alle teams van Northwave bestaat de drang om onszelf continu te verbeteren. Het sales team is hierbij essentieel en werkt dagelijks aan onze sterke reputatie en duidelijke propositie. Zij richten zich op klanten in de gehele Benelux en ondersteunen het Duitse sales team. De meeste klanten vinden hun weg naar ons, maar we werven ook zelf klanten. Het is voor ons belangrijk om een betrouwbare en strategische partner te zijn voor onze klanten. Het team bestaat uit 10 collega’s die focussen op nieuw business, bestaande business of inside sales.

Je vindt het leuk om

 • Complexe IT-beveiligingsdiensten te verkopen
 • Gedurfde vragen te stellen
 • Meer leren over informatiebeveiliging
 • Presenteren
 • Werken in interdisciplinaire teams

Wat kun je verwachten

Wat verwachten we van jou

 • Enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie 
 • Een relevante HBO/WO opleiding 
 • Goede tijdmanagement vaardigheden
 • Een zelfstandige en gestructureerde manier van werken
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat jij kan verwachten

 • Nieuwe Macbook, iPhone en mobiliteitsregeling ter ondersteuning van flexibel werken
 • 25 vakantiedagen
 • Goede pensioenregeling
 • Bedrijfsbrede cursussen en individuele opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen
 • Meer dan 200 gepassioneerde collega’s om mee samen te werken en van te leren
 • Leuke Northwave evenementen en feestjes, kijk hier op onze werken bij pagina voor een overzicht

Daniel Woudenberg: "Onze klanten kiezen voor Northwave als strategische partner, meerjarige samenwerking, en voor onze complexe dienstverlening" "Het is een feest om daar met 200+ gemotiveerde collega’s en een goed verhaal de vruchten van te plukken" "We zijn enorm resultaat gedreven, maar er is een duidelijke lange termijn focus"

Achter onze integrale propositie zit een duidelijke visie. We leveren een ‘Intelligent Security Operation’ aan organisaties die ervoor kiezen hun informatiebeveiliging uit te besteden. Onze klanten kiezen voor Northwave als strategische partner, meerjarige samenwerking, en voor onze complexe dienstverlening. In mijn rol als Business Development Manager, en eerder Account Manager, breng ik onze aanpak over op mooie (inter)nationale bedrijven. Iedereen wil het over cyber security hebben en we zitten in een enorme groeimarkt. Het is een feest om daar met 200+ gemotiveerde collega’s en een goed verhaal de vruchten van te plukken.

Een commerciële rol bij Northwave is enorm afwisselend. Zo zit ik aan tafel met de verantwoordelijken voor risicomanagement, security en IT, van CFO tot CISO, van IT-specialist tot applicatiebeheerder. Het regisseren van het sales proces en het samenwerken met een hele diverse groep mensen waaronder onze gedragsexperts, psychologen, techneuten en business security consultants gaat niet vervelen. Naast de afwisseling is Northwave een organisatie met een fantastische bedrijfscultuur, dat werkt door in ons sales team, dat was voor mij dan ook de primaire reden om bij Northwave aan de slag te gaan. We zijn enorm resultaat gedreven maar er is een duidelijke lange termijn focus, dat is een verademing ten opzichte van het typische Angelsaksische sales model dat ik gewend was.

Kortom, als je dit leest, ga dan in ieder geval het gesprek aan!

Het sollicitatieproces

Kennismaking

Wat zoek jij in je volgende stap?

1e gesprek

We zijn benieuwd naar wie jij bent en vertellen je graag meer over Northwave en deze rol.

2e gesprek

We gaan inhoudelijk verder de diepte in en je maakt kennis met meerdere collega’s uit het team.

Aanbod

Het “ja-woord”! Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij en kom je aan boord als nieuwe Northwaver!

Sluit je aan bij ons team!

 • pand