A SAFE DIGITAL JOURNEY

Northwave in het nieuws: Ransomware en de race tegen de klok

Wanneer een bedrijf is geraakt door een ransomware aanval dringt de tijd, niet alleen is er de druk van het wel of niet betalen van losgeld, iedere minuut dat het bedrijf stilligt verliest het geld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bestanden die criminelen vaak dreigen online te zetten. Met andere woorden: cybercriminelen doen er alles aan om de bedrijven te laten betalen.

“We hebben de losgeldbedragen sinds 2017 zien oplopen van tienduizenden naar honderdduizenden euro’s en sinds september vorig jaar loopt het vaak in de miljoenen”, zegt Steven.

Afgelopen donderdag publiceerde het NRC een bericht genaamd “Gehackt? Ga snel op jacht naar een paar miljoen aan bitcoins”. In het artikel vertelt Northwave’s CEO Steven Dondorp over de ervaringen met gijzelsoftware, het dilemma rondom het wel of niet betalen van losgeld én de race tegen de klok die hierbij komt kijken.

Bekijk het hele artikel van NRC hier: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/06/11/gehackt-ga-snel-op-jacht-naar-een-paar-miljoen-aan-bitcoins-a4047003